De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Viaţa parohiilor: Cantină socială pentru 70 de persoane, la parohia Cotroceni
La parohia Cotroceni se desfăşoară din anul 2002 diverse activităţi sociale, iar începând de anul acesta cantina socială a parohiei oferă hrană caldă la 70 de persoane şi, de asemenea, la fiecare sărbătoare a celor două hramuri ale bisericii, cazurile sociale ale parohiei şi toţi cei prezenţi primesc daruri în alimente. În cursul anului, grupuri formate din voluntari cercetează sub directa supraveghere a celor patru preoţi slujitori peste 50 de persoane aflate în nevoi din cadrul parohiei. „Încă de la începuturile istoriei noastre, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea celor în nevoi. După perioada mai grea din timpul regimului comunist, am revenit la aceste activităţi socio-filantropice, atât de necesare pentru cei pe care Dumnezeu îi încearcă în viaţa lor. Este foarte important ca noi, toţi slujitorii sfintelor altare, să ne implicăm în astfel de acţiuni“, ne-a declarat părintele Ioan Enache Sibianu, parohul bisericii.
Activităţi catehetice cu tinerii Pe lângă activităţile sociale, pastorale şi administrativ-gospodăreşti, la parohia Cotroceni, părinţii slujitori organizează în fiecare miercuri seara întâlniri catehetice la care participă aproximativ 30 de tineri, iar în fiecare vineri şi sâmbătă după-amiaza au loc dialoguri cu tinerii care vin şi cer sfat preoţilor bisericii. „Tinerii sunt dornici de a fi cât mai bine informaţi şi de a cunoaşte cât mai bine învăţătura dreptei credinţe. Sunt însetaţi de cele sfinte şi, de aceea, noi ne străduim să ieşim în întâmpinare lor prin aceste activităţi catehetice“, a mai spus parohul bisericii. ▲ Agheazmatar, troiţă pentru eroii Revoluţiei şi capelă pentru pomenirea morţilor În curtea bisericii, bogată în vegetaţie, se află o troiţă din lemn, ridicată pentru eroii Revoluţiei din 1989. În anul 1999, a fost construit în incintă, cu ajutorul profesorului doctor Viorel Panaitescu şi al enoriaşilor, un aghiazmatar poligonal, cu cupolă sprijinită pe coroană. Duminică, 12 octombrie, 2008, în ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, părinţii slujitori şi credincioşii acestei parohii au primit vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a dăruit şi a binecuvântat o raclă cu un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu această ocazie a fost sfinţită şi capela în care se săvârşesc slujbele de pomenire a morţilor.