În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Vizită arhierească în „Mica Bucovină“
Moment istoric de mare importanţă pentru locuitorii comunei Tătăruşi, unde duminică, 10 august 2014, Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din satul Vâlcica va primi vizita Întâistătătorului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, care va oficia slujba de de sfinţire a casei de prăznuire, a casei parohiale şi a altarului de vară din această parohie, toate construite în ultimii ani.
Mai multe detalii despre eveniment ne-a oferit părintele paroh Gheorghe Dănilă, cel care va împlini duminică 9 ani de la numirea sa ca preot la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Vâlcica: „«Mica Bucovină», aşa cum este numită comuna Tătăruşi din judeţul Iaşi, va primi duminică, 10 august 2014, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, care va săvârşi slujba Sfintei Liturghii, slujba de sfinţire a casei de prăznuire, a casei parohiale şi a altarului de vară, toate acestea nou construite la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Vâlcica. Comuna Tătăruşi este aşezată în preajma vechii vetre monahale a Mănăstirii Probota, unde odihnesc rămăşiţele pământeşti ale domnitorului Petru Rareş, iar Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ este nu demult sfinţită, în ziua de 27 octombrie 2008, de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul. La rugămintea noastră şi a autorităţilor comunei, IPS Părinte Teofan va fi prezent în parohia noastră, să binecuvânteze munca şi darurile cu care au fost înzestraţi enoriaşii din această comunitate. Mitropolitul Moldovei nu a mai fost niciodată în această comună, care are o vechime de peste 600 de ani. Un sobor de preoţi şi diaconi va îmbodobi slujbele săvârşite, având în vedere că din comuna Tătăruşi provin peste 20 de preoţi slujitori. La final, veteranilor, văduvele de război din localitate, precum şi ctitorilor le vor fi înmânate diplome de vrednicie, oferite de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Ca o încununare a acestei duminici binecuvântate din Postul Adormirii Maicii Domnului, după oficierea Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit va săvârşi Taina Sfântului Botez pentru cel de-al doilea prunc pe care ni l-a dăruit Dumnezeu mie şi doamnei preotese“.
Părintele paroh este fiu al satului şi duminică va împlini 9 ani de la numirea sa ca preot în această comunitate.