În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Vizită chiriarhală pascală la Parohia Pipirig din Caransebeş
În a treia zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a vizitat Parohia "Pogorârea Sfântului Duh" din Caransebeş. Cu acest prilej a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială din cartierul caransebeşean Pipirig, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.
La Sfânta Liturghie au participat autorităţi locale, precum şi un număr însemnat de credincioşi. La momentul cuvenit, chiriarhul a rostit un cuvânt de învăţătură: "Mântuitorul Iisus Hristos cel mort şi înviat este Lumina lumii, este Pâinea vieţii şi este învăţătorul nostru prin excelenţă, Cel care ne învaţă şi ne tâlcuieşte Sfintele Scripturi. Iisus Hristos Cel care a biruit moartea şi păcatul, Cel care a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând este lumina lumii, de aceea praznicul Învierii poate fi numit praznicul luminii şi toată săptămâna ce urmează sărbătorii Învierii Mântuitorului este numită pe drept cuvânt Săptămâna Luminată. Însuşi Mântuitorul a spus despre El: "Eu sunt Lumina lumii, cel ce îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va afla lumina vieţii veşnice". Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă şi pe noi, cei care îl ascultăm şi cei care îl urmăm, să fim, să devenim sau redevenim lumină. Dacă îl urmăm pe Iisus Hristos cel care este Lumină a lumii, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, şi noi putem deveni lumină, prin viaţa noastră, prin faptele noastre, prin atitudinea noastră, prin comportamentul nostru, întru această lume, din ce în ce mai agitată, din ce în ce mai dezechilibrată şi plină de nesimţire duhovnicească". Înfiinţată în anul 1995, Parohia Pipirig, care are ca praznic ocrotitor sărbătoarea Rusaliilor, este una din importantele comunităţi ortodoxe din Caransebeş, situându-se în zona blocurilor din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Locul pentru construcţia bisericii a fost binecuvântat de episcopul Emilian Birdaş, în anul 1995, construcţia lăcaşului a început în anul 2004, în timpul arhipăstoririi Preasfinţitului Părinte Episcop Laurenţiu Streza, actualmente Mitropolitul Ardealului, iar piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în anul 2006, la praznicul "Pogorârea Sfântului Duh", de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a şi sfinţit-o în data de 18 decembrie 2010. (Darius Herea)