Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Vizitele lunii noiembrie la Palatul Patriarhiei
Palatul Patriarhiei a găzduit în luna noiembrie numeroase evenimente și a primit vizita a aproximativ 4.000 de turiști și pelerini. Evenimentele dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului au debutat cu Conferința pastoral-misionară semestrială de toamnă și Sinaxa monahală a Arhiepiscopiei Bucureştilor, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Un eveniment în premieră la Palatul Patriarhiei l-a constituit găzduirea expoziției de fotografii a proiectului „Temple și sinagogi din România: Patrimoniu evreiesc, național și universal”, organizată de Federația Comunităților Evreiești din România (FCER-CM), și a simpozionului „Temple și sinagogi din România: sinagoga ca loc de rugăciune, loc de învățătură și loc de adunare”, organizat de FCER-CM, în parteneriat cu Patriarhia Română, sub egida Guvernului României - Secretariatul de Stat pentru Culte.
În seria evenimentelor lunii noiembrie se înscrie și piesa de teatru creștin „Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste”, pusă în scenă de Compania teatrală „Zona”, având în distribuție actori consacrați ai teatrului românesc, precum Ana Calciu, Bogdan Iacob, Tomi Cristin și Damian Victor Oancea.
Primii colindători sosiți pe Colina Bucuriei în luna noiembrie au fost membrii corului bărbătesc din Finteuşul Mare, județul Maramureș, cor înfiinţat la 1 decembrie 1918, odată cu România Mare, sub deviza „Ne-am unit inimile, gândurile şi glasurile pentru a proslăvi prin cântec neamul românesc şi pe Bunul Dumnezeu”. După ce au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, unde au cântat colinde la Chinonic, aceștia au interpretat lângă bradul din Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei un concert de colinde, iar mai apoi, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, au intonat mai multe cântece patriotice în cinstea Zilei Naționale a României. Dintre copiii care au vizitat Palatul Patriarhiei în această lună, amintim pe cei mai tineri vizitatori ai acestuia, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, veniți de la o grădiniță din București, precum și câteva grupuri de elevi de la școli generale și licee din București și Buzău care au organizat activități extrașcolare în cadrul săptămânii „Școala altfel”.