Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Zi de sărbătoare la Biserica Zlătari
Biserica Zlătari cu hramul "Naşterea Maicii Domnului" din Bucureşti a fost ieri îmbrăcată în haine de sărbătoare, deşi biserica se află în plin proces de consolidare. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi în frunte cu părintele protoiereu Dinu Pompiliu, al Protoieriei III Capitală, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Părintele protoiereu a evidenţiat că Maica Domnului ocupă un loc deosebit în evlavia poporului român, ţara noastră fiind supranumită "Grădina Maicii Domnului".
"Maica Domnului se bucură de trei prerogative: Născătoare de Dumnezeu, aşa cum au doxologit Sfinţii Părinţi la Sinodul III Ecumenic, pururea feciorie a Sa şi, nu în ultimul rând, este mijlocitoare pentru neamul omenesc. Maica Domnului este modelul mamelor, pentru că apare întotdeauna apărând maternitatea şi ţinând în braţe pe Fiul Său. Este şi icoana Bisericii, căci precum Maica Domnului ţine în braţe pe Fiul Său, şi Biserica, adică noi, trebuie să ţinem în braţe pe Domnul Iisus Hristos. Este model desăvârşit al fecioarelor, al femeilor care nasc şi model al tuturor celor care au ştiut să-L iubească şi să-L urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos, căci viaţa i-a fost o continuă urmare a Mântuitorului", a subliniat părintele protoiereu.
Părintele paroh Nicolae Dascălu, consilier patriarhal şi coordonatorul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, a mulţumit credincioşilor prezenţi şi celor care au contribuit şi vor contribui la restaurarea bisericii. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba pomenirii ctitorilor, trecuţi la Domnul, şi a avut loc agapa frăţească. La Biserica Zlătari se păstrează de 200 de ani racla cu moaştele Sfântului Sfinţit Mucenic Ciprian, prăznuit la 2 octombrie.