În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Zile de praznic și de comuniune în Eparhia Dunării de Jos
La finalul săptămânii anterioare, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul mai multor comunități de credincioși gălățeni, săvârșind Sfânta Liturghie în cinstea luminatelor praznice ce au încununat această perioadă și binecuvântându-i pe cei prezenți.
La praznicul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Vladimirești din județul Galați și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al așezământului monahal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența monahiilor de la această mănăstire, a pelerinilor și a credincioșilor din parohiile învecinate. În cuvântul de învățătură rostit, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre înțelesurile praznicului Adormirii Maicii Domnului și despre evlavia deosebită pe care credincioșii o au față de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. După Sfânta Liturghie, în biserica mănăstirii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii și viețuitorii vetrei monahale trecuți la cele veșnice. La final, ierarhul a oferit daruri tinerilor și copiilor prezenți la hram, ne-a transmis părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.
Vineri, 16 august, la sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, Mănăstirea Cârlomănești din același județ a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitorii spirituali. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian la Altarul de vară din incinta ansamblului monahal, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi din Protopopiatul Tecuci. În cuvântul de învățătură, chiriarhul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața frumoasă și credința nestrămutată a Sfinților Martiri Brâncoveni, care s-au arătat curajoși în sfârșitul lor mucenicesc. La final, după ce ierarhul i-a binecuvântat pe tinerii prezenți la hramul mănăstirii și le-a oferit daruri, au fost vizitate vechile bordeie de sub pământ care amintesc de începutul dificil al acestui loc de rugăciune.
De asemenea, dată fiind apropierea Duminicii migranților români, lângă biserica veche a mănăstirii, cu sprijinul unui om de cultură din localitatea Corod, au fost expuse mai multe cărți publicate peste hotare, de-a lungul timpului, de români care au emigrat, opere literare care au făcut cunoscută cu succes cultura noastră națională.
În Duminica a 8-a după Rusalii, chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați. La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși din municipiu, dar și conaționali plecați în străinătate și veniți acasă în această perioadă de vară. În cadrul slujbei, au fost rostite rugăciuni speciale pentru slujitorii Sfintelor Altare și pentru credincioșii români din diasporă. Întrucât în prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului este marcată în Patriarhia Română Duminica migranților români, ierarhul locului a evidențiat, în cuvântul rostit, efortul și sacrificiul pe care mulți români plecați la muncă în străinătate le fac pentru a păstra identitatea națională, credința strămoșească și comuniunea cu cei de același neam. Cu acest prilej, chiriarhul a transmis celor prezenți mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Sănătatea este darul lui Dumnezeu, iar acest dar trebuie păzit, îngrijit și sfințit”.