În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin“, ediţia a VI-a
Episcopia Caransebeşului desfăşoară în perioada 22-29 aprilie mai multe acţiuni religioase, culturale şi artistice, sub genericul "Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin", ediţia a VI-a.
Manifestările amintite sunt prilejuite de sărbătorirea festivă a hramului noii Catedrale "Învierea Domnului" din Caransebeş, de proclamarea de către Patriarhia Română a anului 2012 drept "Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor", la care se adaugă tema istorică "Sfântul Mitropolit Andrei Şaguna şi Banatul". Cu acest prilej, se organizează un pelerinaj cu moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, de la Catedrala mitropolitană din Timişoara, precum şi cu o parte din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei, de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Moaştele vor ajunge la Catedrala episcopală din Caransebeş sâmbătă, 21 aprilie, la ora 18:30, unde se vor aşeza spre cinstire. Duminică, 22 aprilie, se va organiza o procesiune cu sfintele moaşte, de la noua Catedrală episcopală la Catedrala istorică, unde vor fi depuse spre cinstire, cu prilejul hramului catedralei, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Luni, la ora 15:00, moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş se vor întoarce la Catedrala mitropolitană din Timişoara. În cadrul acestor manifestări, duminică, 22 aprilie, şi luni, 23 aprilie, cu începere de la ora 9:30, vor avea loc slujiri solemne cu ocazia serbării hramului la Catedrala "Învierea Domnului" (Duminica Tomii) şi la Catedrala istorică (sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe), iar marţi, 24 aprilie, ora 10:00, în sala de festivităţi a Centrului eparhial, va avea loc deschiderea festivă a Simpozionului internaţional "Taină şi comuniune", ediţia a VI-a. Simpozionul va fi însoţit de o expoziţie foto-documentară despre activitatea Episcopiei Caransebeşului de la înfiinţare (1865) şi până în timpul episcopului Nicolae Popea (1908). Zilele credinţei şi culturii în Caransebeş vor continua cu ediţia a III-a a Festivalului coral de muzică religioasă "Miron Cristea" (26 aprilie, ora 17:00, Catedrala "Învierea Domnului"), dedicat în special corurilor parohiale. Sâmbătă, 28 aprilie, ora 10:00, se va desfăşura la Caransebeş, în sala de festivităţi a Centrului eparhial, festivalul de poezie în grai bănăţean intitulat "Credinţă şi lumină". În ziua de 28 aprilie, sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului va adăposti Festivalul internaţional "Timotei Popovici", ediţia a XXX-a, un festival ce se adresează corurilor de copii şi tineret, o manifestare cu tradiţie, care anul acesta va avea o desfăşurare mai amplă, fiind o ediţie jubiliară. Duminică, 29 aprilie, în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului va avea loc piesa de teatru "Mironosiţele", interpretată de elevii Seminarului Teologic din Caransebeş. (Biroul de presă al Episcopiei Caransebeşului)