Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Ziua Drapelului Naţional, la Galaţi
Vineri, 26 iunie 2015, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de Sfinţire a Drapelului Naţional al României în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. La finalul ceremoniei religioase, drapelul a fost înmânat domnului Daniel Răzvan Olaru, subprefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii portdrapel.
„Sfinţirea drapelului naţional ne arată darurile pe care le primim atunci când ne iubim sincer patria şi ne respectăm în calitate de creştini: libertate, unitate şi demnitate. Când drapelul se ridică pe catarg, înţelegem semnificaţia azurului credinţei, cum ne învaţă rugăciunea, soarele nădejdii în mai binele nostru sufletesc, trupesc, local şi naţional şi, în acelaşi timp, văpaia iubirii lui Dumnezeu pentru toată lumea, pentru pace, libertate şi mai multă bucurie şi dragoste între oameni”, a spus IPS Arhiepiscop Casian.
De la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, drapelul naţional a fost purtat de către militari în procesiune către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.
Aici a avut loc ceremonia de arborare a drapelului naţional prin prezentarea onorului și intonarea Imnului de Stat al României.
După scurte alocuţiuni care au evocat însemnătatea zilei şi semnificaţia culorilor drapelului naţional, ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.