În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Ziua Naţională a României, serbată de românii din Tesalonic
Duminică, 7 decembrie, diaspora românească din nordul Greciei a organizat un moment de celebrare a Zilei Naţionale a României. Evenimentul a avut loc în Biserica „Sf. Pantelimon“ - Polihni, situată la periferia oraşului Tesalonic. Lăcaşul de cult, în urma implicării directe a Consulatului Român din Tesalonic, a primit acum trei ani aprobarea specială a IPS Mitropolit Varnava al Neapolis şi Stavrupolis de a găzdui o dată pe lună Sfânta Liturghie în limba română.
Te Deum-ul oficiat de un sobor format din cinci preoţi şi doi diaconi români a fost o încununare a manifestărilor culturale şi religioase prilejuite de Ziua Marii Unirii, 1 Decembrie. Au participat Dumitru Hriţuleac, consul general al României la Tesalonic, alţi reprezentanţi ai acestei instituţii şi aproximativ 200 de români din Tesalonic şi din împrejurimi. În continuare, a fost audiat un program de colinde româneşti. Membrii corului - şapte copii ai unei familii de preot din Runcu, judeţul Dâmboviţa - au fost invitaţi speciali ai preotului Vincenţiu Curelaru, slujitor la Biserica „Sf. Pantelimon“. După agapa în stil tradiţional românesc, oferită de credincioşi de suflet în spaţiul generos al demisolului bisericii, au fost împărţite cadouri copiilor prezenţi. Întâlnirea s-a încheiat cu o tombolă, la care toţi participanţii au primit, de asemenea, cadouri. Momentul este important întrucât contribuie la cimentarea comunităţii de români existente în regiune. Un rol deosebit îl are faptul că pot participa la slujbe săvârşite în limba română. În cadrul manifestărilor legate de Ziua Naţională a României, Consulatul Român a mai organizat, la începutul lunii decembrie, o recepţie la Hotelul „Macedonia“ din Tesalonic, la care au fost invitate autorităţile locale, membrii corpului diplomatic, reprezentanţi ai administraţiei locale, precum şi membri marcanţi ai diasporei româneşti. De asemenea, în data de 3 decembrie a fost susţinut un program muzical-artistic, în timpul căruia au fost interpretate melodii populare româneşti.