În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Ziua României, sărbătorită la Galaţi
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoţi şi diaconi. Manifestările au continuat la Cimitirul Eternitatea din Galaţi, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.
Potrivit tradiţiei bisericeşti, în data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale, de la mănăstiri şi cele ale şcolilor de teologie ortodoxă, se oficiază slujba de Te Deum, la care sunt pomeniţi eroii neamului românesc, care au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918, şi toţi cei care s-au jertfit pentru unitatea şi libertatea neamului românesc. La Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te Deum a fost săvârşită de către un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu protos. Antonie Ispas, delegatul Înalt Preasfinţitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa autorităţilor locale, civile şi militare, precum şi a credincioşilor din municipiu. Cu acest prilej, s-a susţinut un discurs în care a fost subliniată importanţa momentului istoric al Unirii Principatelor Române din anul 1918, moment care a fost precedat de dobândirea Autocefaliei româneşti în anul 1885, prin implicarea şi purtarea de grijă a episcopului Melchisedec Ştefănescu, iar ca semn al unităţii laice şi bisericeşti, în anul 1925, va lua fiinţă Patriarhia Română, primul patriarh fiind Miron Cristea. Procesiune cu icoana Sfântului Apostol Andrei Evenimentul a fost precedat, în seara zilei de 30 noiembrie, de un moment cultural-artistic, intitulat sugestiv "Car alegoric", când a avut loc pelerinajul cu icoana Sfântului Andrei de la Catedrala arhiepiscopală până la Biserica Precista, situată pe faleza Dunării. Acest traseu simbolizează pe Sfântul Apostol Andrei propovăduind învăţăturile Mântuitorului Iisus Hristos pe meleagurile ţării noastre, primul care a înfăptuit o unitate a strămoşilor noştri, o unire în credinţă. Programul a continuat cu slujba Parastasului la Cimitirul Eternitatea din Galaţi, pentru eroii neamului şi pentru toţi cei care s-au implicat în câştigarea libertăţii şi unităţii naţionale şi bisericeşti. La finalul slujbei s-au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele celor care s-au jertfit pentru libertatea patriei şi apărarea neamului românesc.