De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Ziua Voluntariatului, marcată în Arhiepiscopia Alba Iuliei
În cadrul reţelei de aşezăminte sociale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei există numeroşi voluntari care lucrează în fiecare zi pentru binele semenilor. Motivaţi de credinţă şi de iubirea faţă de aproapele nostru, voluntarii noştri se ostenesc în căminele de îngrijire pentru vârstnici, în centrele de zi sau rezidenţiale pentru copii, în spitale, în centre de consiliere sau în reţelele de îngrijire la domiciliu. Recent, aceştia au sărbătorit Ziua Internaţională a Voluntariatului, informează Biroul de Presă al Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“ - Alba Iulia.
„Misiunea filantropică nu ar fi completă şi poate ajutorul nu ar reuşi să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie dacă nu ar exista voluntari. Sunt oameni pentru care iubirea faţă de aproapele este mai importantă decât banii şi bogăţiile materiale. Acestor oameni care trudesc pentru a oferi mângâiere bătrânilor, dragoste copiilor orfani şi speranţă persoanelor cu dizabilităţi trebuie să le aducem astăzi mulţumirile şi recunoştinţa noastră. Plata acestor oameni este în Ceruri pentru că „cel ce are milă de sărman împrumută Domnului şi El îi va răsplăti fapta lui cea bună“ (Pildele lui Solomon 19, 17)“, a spus consilierul social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei şi preşedintele asociaţiei, părintele Nicolae Călin Ignat.
Exprienţă profesională
Persoanele care doresc să ajute ca voluntari în aşezămintele sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei sunt aşteptaţi în fiecare zi, de luni până vineri, la sediul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“ - Alba Iulia, din Strada Mihai Viteazul nr. 16, sau la numărul de telefon 0258/ 835278. Un profesor care vrea să îi mediteze pe orfani, un medic care ar îngriji „pro bono“ un bolnav sau un tânăr care vrea să ofere mângâiere unui bunic uitat de cei din jur pot fi oricând voluntarii noştri. Din acest an, România are o lege a voluntariatului care stabileşte faptul că activitatea de voluntariat încheiată pe baza unui contract se consideră experienţă profesională. (Ştefan Mărculeţ)