În Duminica a 30‑a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Halânga, Protopopiatul Drobeta, unde a săvârșit Sfânta
Zona Buzaielor promovată cu fonduri europene
Primăria oraşului Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, a lansat un program de promovare turistică a zonei Buzaielor, finanţat din fonduri europene cu 200.000 de euro.
Primarul oraşului, Leca Băncilă, a anunţat că strategia are trei etape: promovarea potenţialului natural, a obiectivelor turistice, istoriei şi tradiţiilor locale; înfiinţarea unui centru de promovare la nivel naţional a turismului, atragerea de investitori care să construiască aici pensiuni, hoteluri, baze sportive şi de agrement.
Primul pas în acest proiect a fost deja făcut, prin realizarea paginii web www.tarabuzaielor.ro, prin editarea unui album cu fotografii, a unui CD, a mai multor hărţi şi pliante cu trasee şi obiective turistice.
Printre obiectivele turistice promovate de autorităţile locale prin proiectul „Ţara Buzaielor - una dintre perlele tradiţionalei Românii“, se numără masivul Ciucaş, lacul de la Siriu, cascadele de la Urlătoare, Lacul Vulturilor, Poarta vânturilor, Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului, Tabla Buţii şi vechiul drum roman de pe vârful lui Crai. Primarul Leca Băncilă a amintit că la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, mai exact la Teliu, se află cel mai lung tunel feroviar din ţară care măsoară aproape patru kilometri şi jumătate, iar intenţia sa este să cumpere un tren de epocă pentru a-l pune la dispoziţia turiştilor, conform Agerpres.