Sfânta Muceniţă Ecaterina este prăznuită în Biserica Ortodoxă pe 25 noiembrie, iar printre puţinele biserici ocrotite de jertfelnicia eruditei Ecaterina, născută într-o familie de rang înalt din Alexandria Egiptului, se numără cea din satul ieşean Ulmi. Deşi se află pe drumul Hârlăului, la 50 km de Iaşi, cel mai vechi sat al comunei Belceşti îşi scrie în continuare istoria în tihnă. Asemenea muceniciei Sfintei Ecaterina, oamenii de aici au tras din greu să scoată ochii în lume, dar au răzbit cu ajutorul a trei mari piloni pe care s-au sprijinit: familia, şcoala şi Biserica.
Lumea drogurilor nu e lumea mea
Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte drogul ca fiind "acea substanţă care, odată absorbită de un organism viu, poate modifica una sau mai multe funcţii ale acestuia". Termenul desemnează substanţe psihotrope, susceptibile de a genera dependenţă, toleranţă sau sevraj. Astfel, tot ceea ce se numeşte alcool, tutun, ceai, cafea, tranchilizante (droguri licite/medicamente), dar şi opiacee, cocaină, canabis, LSD etc. (droguri ilicite) este drog.
Dependenţa este acea stare fizică sau psihică, ce rezultă din interacţiunea organismului cu o substanţă psihotropă, care implică nevoia de a lua substanţa în mod repetat, pentru a reinstala starea de plăcere produsă de aceasta şi pentru a evita suferinţa. Dependenţa de drog (adicţia) este o boală cronică cu remisiuni şi recăderi caracterizată de preocuparea privind drogul, pierderea controlului, toleranţă crescută, consecinţe negative în unul sau mai multe sectoare ale vieţii. "Lumea drogurilor nu e lumea mea"