Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Mâncarea tip fast-food duce la depresie

Mâncarea tip fast-food duce la depresie

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Societate
Data: 03 Aprilie 2012

Conform unui studiu recent condus de oameni de ştiinţă de la Universitatea Las Palmas din Insulele Canare şi de la universitatea din Granada, publicat în ScienceDaily (Mar. 30, 2012), consumarea produselor de patiserie comercializate (croissante, gogoşi) şi fast-food (hamburgeri, hot-dog, pizza) este legată de depresie. Publicate în revista "Public Health Nutrition", rezultatele studiului arată că consumatorii de fast-food, comparativ cu cei care mănâncă mai puţin sau deloc astfel de produse, sunt cu 51% mai predispuşi la a dezvolta depresie. Mai mult, "cu cât mai mult fast-food consumi, cu atât e mai mare riscul de depresie", explică Almudena Sánchez-Villegas, conducătorul cercetării.

Studiul realizat pe un eşantion de 8.964 de persoane demonstrează că acei participanţi care spuneau că au cu precădere acest mod de alimentaţie sunt cel mai adesea singuri, mai puţin activi şi au obiceiuri alimentare proaste, consumând foarte puţine fructe, seminţe, legume, ulei de măsline, peşte. Fumatul şi lucrul mai mult de 45 de ore pe săptămână sunt alte caracteristici prevalente ale acestui grup.

Depresia afectează cam 121 milioane de oameni pe glob. Şi totuşi, se cunoaşte foarte puţin despre rolul dietei în dezvoltarea diverselor afecţiuni depresive. Studii anterioare sugerează că anumiţi nutrienţi au un rol preventiv. Aceştia includ grupul B de vitamine, acizii graşi omega-3 şi uleiul de măsline. (Traducere şi adaptare Cristina Sturzu)