Medicina de urgență este o specializare deosebită între cele din acest domeniu vast care are în vedere vindecarea omului. Una e să fii medic legist, medic de familie, medic de medicina muncii și cu totul altceva să lucrezi în UPU (Unitatea de Primiri Urgențe). Aici intri fie pentru că ai un spirit de jertfelnicie ieșit din comun, fie ai nevoie de adrenalină și nu o găsești decât în contact cu situațiile dificile. În UPU gărzile sunt... gărzi adevărate. Nu ai timp nici să te uiți pe geam și să-ți spui: Hmmm, deja s-a făcut dimineață. Uneori te duci cu mâncarea pe care ai adus-o de acasă neatinsă. Un medic de urgență seamănă cu un pilot de supersonic, ia deciziile corecte nu în minute, ci în secunde. Doctorița Diana Cimpoeșu e șefa UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, dar și profesoară la UMF „Gr. T. Popa” din capitala Moldovei. Despre o gardă mai puțin obișnuită, petrecută de Crăciun, ne povestește domnia sa în materialul de față.
Parteneriate educaţionale la Graz, Austria
Reprezentanţii facultăţilor de teologie din Europa se vor întâlni în perioada 7-10 iulie la Graz, în Austria, informează Radio TRINITAS şi BASILICA. Întâlnirea se află deja la a treia consultaţie şi are scopul de a crea parteneriate între facultăţile de teologie.
"Este deja o tradiţie care ţine de 10 ani. Au mai avut loc două întâlniri în cadrul cărora s-a discutat despre viitorul Teologiei Academice în Europa mileniului al III-lea şi în noul context european. În acest an se va discuta pe tema "Teologie Academică în Europa - între educaţie, ştiinţă şi cercetare". Intenţia acestei consultaţii este aceea de a pune în legătură facultăţi de teologie din întreaga Europă, catolice, protestante şi ortodoxe, şi să se încerce programe de cercetare şi programe de colaborare comune cu aceste facultăţi, fiind prezenţi o serie de înalţi ierarhi şi teologi din întreaga Europă", a declarat părintele profesor Daniel Benga.