Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Preparate ușoare cu ginseng
Studiile au arătat că ginsengul are efecte de reducere a proceselor inflamatorii din organism, de aceea este recomandat de către numeroși specialiști. Poate fi consumat în mai multe moduri: crud, preparat la abur, folosit în ceai sau într-o mare varietate de rețete culinare, cum ar fi supe, legume preparate la tigaie, rețete cu carne etc. Ginsengul se mai poate consuma și sub formă de suplimente, pulbere, tablete, capsule sau ulei esențial.
Rețete
Salată din piept de pui cu ginseng
Ingrediente: 1 piept de pui fără os și fără piele, ½ cană qinoua, 50 g ginseng proaspăt sau din conservă tăiat felii, 1 cană apă, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1 ceapă roșie, 4-5 roșii cherry, 3-4 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Pieptul de pui se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline; se lasă la frigider 30 de minute, după care se gătește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, timp de 6-7 minute pe fiecare parte; se scoate din tigaie și se lasă la răcit; apoi se taie fâșii sau cuburi, după preferință. Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi potrivite, roșiile se taie pe jumătate, după care se pune puțin ulei de măsline la încins într-o tigaie și se sotează până devin crocante și ușor rumenite; la final se adaugă ginsengul și se lasă să se asezoneze cu celelalte legume. Quinoua se spală bine și se pune la fiert, după ce a dat primul clocot, se acoperă cu capacul și se mai lasă 20 de minute la înăbușit. Într-un bol, se pregătește dressingul - uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul -, se amestecă până se obține un sos omogen, după care se asamblează salata. Într-un bol încăpător, se pun cubulețele de piept de pui, quinoua, legumele și dressingul, se amestecă toate ingredientele, se lasă 30 de minute să se întrepătrundă aromele și apoi se poate servi.
Smoothie detoxifiant cu ginseng și semințe de in
Ingrediente: 1 pară curățată de sâmburi, 1 banană, 200 ml lapte de cocos, 100 ml iaurt, 3 lingurițe semințe de in, 1 linguriță pulbere de ginseng. Preparare: Într-un blender se adaugă para și banana tăiate bucăți, semințele de in, praful de ginseng, iaurtul, laptele de cocos; se mixează până se obține compoziția dorită, apoi se poate consuma. Este o gustare sățioasă, care poate înlocui cu succes micul dejun.