În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântare arhierească în Parohia „Întâmpinarea Domnului” din Cluj‑Napoca
În a doua zi după Bobotează, sâmbătă, 7 ianuarie, la Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit în Parohia „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca.
După citirea pasajului evanghelic, IPS Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Pocăință cu roadă”, în cadrul căruia a vorbit despre misiunea pe care a făcut-o ultimul și cel mai mare proroc și propovăduitor al pocăinței, Sfântul Ioan Botezătorul, pornind de la îndemnul acestuia: „Faceţi deci roadă, vrednică de pocăinţă!” (Matei 3, 8). De asemenea, ierarhul a explicat ce este pocăința adevărată: „Pocăința nu este ceea ce se înțelege în vorbirea curentă, nu înseamnă schimbarea confesiunii. Pocăința e ceea ce zice Sfântul Ioan Damaschinul: «Pocăinţa este întoarcerea, cu lacrimi și cu părere de rău, de la păcat la virtute și de la diavol la Dumnezeu». Întoarcerea pe calea cea bună, schimbarea vieții”.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de preotul pensionar Alexa Chira, ctitorul bisericii parohiale.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Saul, primul copil al preotului paroh Raul Vasile Pap și al preotesei Daniela Pap.
Pr. paroh Raul-Vasile Pap a mulțumit ierarhului şi i-a oferit o icoană cu Maica Domnului.
Piatra de temelie a Bisericii „Întâmpinarea Domnului” a fost pusă la 21 noiembrie 1997, iar la 25 noiembrie noul lăcaș de închinare a fost binecuvântat de vredinciul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania. Au urmat lucrările de pictură în tehnica frescă, realizată de pictorii bisericești Ciprian și Daniela Toma, sub îndrumarea regretatului pictor Viorel Nimigeanu.
Biserica a fost sfințită de IPS Părinte Mitropolit Andrei la 19 septembrie 2021.