În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântare la Biserica „Sfânta Treime” din Bistrița
În Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), 20 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit la Biserica „Sfânta Treime” din Bistrița.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre patima invidiei, făcând referire la fratele cel mare din Pilda Întoarcerii Fiului risipitor: „Invidia, așa cum citim în catehismul nostru creștin, este o părere de rău față de binele și fericirea aproapelui și o bucurie față de necazurile lui. Sfântul Vasile cel Mare spune că pizma sau invidia e o patimă nenorocită care face mai mult rău celui ce o are decât celuilalt pe care îl pizmuiește. (…) Din pizmă sau invidie se nasc multe alte păcate. Cauza pizmei este mândria, dar ea naște ura față de aproapele, vorbirea de rău și defăimarea aproapelui, ocara și înșelăciunea și, la urmă, chiar uciderea aproapelui”.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de teologul Radu Ignat. La momentul chinonicului, copiii din grupul de tineret al parohiei, coordonați de prof. Nicoleta Țurca, au susținut un microrecital de pricesne.
Pr. paroh Tudor Mudure i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare și i-a oferit două plachete gravate pe piatră: una cu imaginea Centrului social-educativ „Grigore Pletosu”, unde în viitorul apropiat va funcționa Școala Primară „Sfântul Stelian”, și una cu imaginea Centrului misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi.
La finalul slujbei, pentru efortul și implicarea în procesul de înființare a Școlii Primare „Sfântul Stelian” Bistrița, în semn de prețuire și recunoștință, ierarhul a acordat distincții și diplome de aleasă cinstire cadrelor didactice, membrilor fondatori ai școlii și altor binefăcători care au avut un rol definitoriu în procesul de întocmire a documentației și în etapele preliminare ale demersului educațional inițiat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
Școala Primară „Sfântul Stelian” a intrat din luna septembrie 2021 în reţeaua şcolară a municipiului Bistriţa.