De mai mulți ani s‑a statornicit obiceiul ca la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii să se adune, la hramul mănăstirii situate la poalele Munţilor Măcin, județul Tulcea, credincioşi din părțile Dobrogei mai
Binecuvântare la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Cluj‑Napoca
În Duminica a 14-a după Rusalii (Pilda nunții fiului de împărat), 28 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur.
Ierarhul a binecuvântat comunitatea parohială și a înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu, cu prilejul finalizării lucrărilor de pictură la biserica parohială. Părintele Mitropolit Andrei a sfințit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, realizată în tehnica mozaic, care va rămâne definitiv, în cadrul bisericii, spre închinarea credincioșilor.
În cuvântul de învăţătură intitulat „Haină albă pentru nunta Mielului”, ierarhul a explicat că atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament unirea omului cu Dumnezeu este preînchipuită ca un ospăț de nuntă.
În cadrul Liturghiei, Înaltpreasfinția Sa a înălțat rugăciuni și a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității parohiale și pentru sporul dat în lucrarea de pictură a bisericii. Între 7 septembrie 2020 și 15 decembrie 2023, biserica a fost pictată în tehnica frescă, peste 7.000 de metri pătraţi, de o echipă coordonată de pictorul Stanislav Grecu.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Florin Ardelean, împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, solist al Operei Brașov, care, la chinonic, a interpretat mai multe pricesne.
Pr. paroh Dan Cismaș i-a oferit ierarhului, la final, o icoană cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit arhidiacon pe diac. Adrian Hodoroga, iar copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești oferite de Înaltpreasfinția Sa.