La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Binecuvântări arhierești la Suceava
Duminică, 22 octombrie 2023, pelerinii și clericii aflați la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” au avut ocazia de a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Răspunsurile liturgice care au înfrumusețat slujba au fost date de Corul mixt „Sfântul Ioan cel Nou” al Catedralei Arhiepiscopale, iar în cadrul slujbei, la momentul rânduit, diaconul Pavel Chiriac a primit hirotonia întru preot, iar monahul Iustin Ciurdar a fost hirotonit ierodiacon, ambii pe seama Mănăstirii Mirăuți, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință”.
Arhim. Paraschiv Dabija a citit cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, „Fără Hristos suntem într-o continuă robie!”, publicat pe pagina de internet a eparhiei.
La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a citit și rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate și i-a binecuvântat pe credincioși prin stropire cu apă sfințită.
De asemenea, ierarhul a amintit că moaștele Sfântului Ioan cel Nou se află în călătorie în întreaga Arhiepiscopie a Sucevei și Rădăuților pentru două zile.