În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Biserica din satul Măieruş, judeţul Braşov, a fost resfinţită
Lăcaşul de cult cu hramul Adormirii Maicii Domnului din localitatea braşoveană Măieruş, Protopopiatul Rupea, a fost resfinţit în Duminica a 9-a după Rusalii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a târnosit biserica la exterior cu Sfântul şi Marele Mir şi cu agheasmă, a săvârşit rânduiala de sfinţire şi înveşmântare a Sfintei Mese, iar apoi a sfinţit catapeteasma şi pictura interioară.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită la Altarul de vară din apropierea bisericii de către IPS Mitropolit Laurenţiu, care a vorbit despre Evanghelia duminicii şi a evidenţiat dragostea ctitorilor şi binefăcătorilor pentru cele sfinte, ridicând un frumos lăcaş de cult în Măieruş.
„Biserica aceasta are ceva deosebit. Când intraţi în biserica dumneavoastră, trebuie să coborâţi, adică trebuie să coborâţi la moşii şi strămoşii care au pus temelie credinţei aici, pentru că sunt atâtea straturi de pământ care s-au ridicat peste monumentul acesta sfânt de 230 de ani. Iată că oamenii care au ctitorit această biserică au ştiut să-I mulţumească lui Dumnezeu şi au făcut ca aceste realizări să dureze în timp. Ele au durat în timp, pentru că din câştigul pe care Dumnezeu l-a dat acestor ctitori, ei au construit o biserică lui Hristos şi aceasta vorbeşte de 230 de ani despre ei”, a spus ierarhul.
Preotul paroh Mihai Pascu a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere a activităţii pastoral- misionare şi administrative. Din 2009 până în acest an au fost făcute lucrări de renovare şi de înfrumuseţare a bisericii din Măieruş, un important lăcaş de cult din zonă, sfinţit pentru prima dată la 15 august 1787. La final, ierarhul a oferit diplome de recunoştinţă Adunării şi Consiliului parohial, Primăriei Măieruş şi tuturor binefăcătorilor bisericii. Credincioşii veniţi în număr mare la această sărbătoare duhovnicească au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar.