De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Conferinţă şi lansare de carte în Episcopia Severinului
Hotelul „Severin” din municipiul Turnu Severin găzduieşte astăzi o conferinţă şi o lansare de carte, organizate de Editura Filos şi Centrul de Studii în Istorie Contemporană. Cu acest priej, va fi prezentat publicului larg unul dintre cele mai valoroase volume de memorialistică despre fenomenul Piteşti publicate până în prezent.
Lucrarea „Eu sunt scribul …”, semnată de Mihai Buracu, cuprinde atât relatarea autorului despre experienţa sa în Piteşti (dar şi la Târgşor, Canal sau Borzeşti), cât şi poeziile pe care le-a compus în timpul detenţiei ori articolele publicate după 1990. Toate aceste creaţii sunt puse în valoare de un studiu introductiv despre prezenţa lui Mihai Buracu în arhivele Securităţii. Mihai Buracu (1930-2011) s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti. De tânăr a cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4 - spital.