În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Conferințele preoțești din Eparhia Maramureșului și Sătmarului, la final
La Sighetu Marmației, județul Maramureș, a avut loc joi, 30 mai, ultima parte a conferințelor preoțești de primăvară din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, care au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. Au participat preoții din protopopiatele Sighet și Vișeu. Sfânta Liturghie urmată de slujba de Te Deum a fost săvârșită la Biserica „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Ariereu‑vicar al eparhiei.
Cu o zi înainte, miercuri, 29 mai, a avut loc conferința preoțească de primăvară în Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Negrești Oaș, județul Satu Mare, la care au participat preoții din protoieriile Satu Mare, Carei și Oaș.
Referatul conferinţei de primăvară s‑a intitulat „Lucrarea social‑filantropică a Bisericii. O Biserică mereu vie prin membrii săi, relevantă prin faptele sale pentru oameni şi comunităţile lor” şi a fost susţinut de arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social‑filantropic şi misionar.
La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a făcut comunicări de ordin administrativ bisericesc, pastoral‑misionar şi cultural‑teologic.
„Este important să înțelegem legătura dintre vindecarea sufletească și vindecarea trupească. Sunt legate una de alta, ne‑o dovedește Mântuitorul când spune, de fiecare dată când face o vindecare, îndrăznește, fiule sau fiică, ți se iartă păcatele tale, sau ești dezlegat de păcatele tale. Prima dată vindecă sufletul și ființa interioară a omului și apoi îi redă integritatea fizică, adică vindecă partea exterioară bolnavă în diferite forme”, a spus Preasfințitul Episcop Iustin.