De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Conferințele preoților din parohiile județului Brașov
Preoții din parohiile aflate în județul Brașov au participat la conferințele preoțești de primăvară, organizate la sediul Protopopiatului Făgăraș, unde s-au adunat slujitorii sfintelor altare din protopopiatele Făgăraș și Rupea, precum și la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, unde au participat preoții din Protopopiatul Brașov, Protopopiatul Prejmer-Săcele și Protopopiatul Bran-Zărnești.
Cele două conferințe au avut loc marți, 4 iunie, respectiv miercuri, 5 iunie, și au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
La cele două conferințe a fost invitat prof. dr. Pavel Chririlă, care a vorbit preoților despre alimentație și sănătate. De asemenea, la conferința din Brașov a fost invitat și pr. prof. dr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific.
IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe preoții din parohiile județului Brașov să acorde multă atenție pastorației bolnavilor, a credincioșilor aflați în suferințe trupești.
„Păstorul sufletesc trebuie să folosească toate mijloacele pastorale necesare pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să-și dobândească mântuirea, dacă vor trece din această viaţă, iar dacă se vor însănătoși, să petreacă o viaţă virtuoasă, plăcută lui Dumnezeu și oamenilor. Prima lui grijă trebuie să fie cea profilactică, de înlăturare a păcatului, care poate să fie cauza multor suferinţe umane, fizice și sufletești. Stă în datoria preotului de a-i învăţa pe credincioșii săi că anumite păcate sunt nu numai încălcări ale Legii divine, ci și ale legilor firii, lăsate de Dumnezeu în trupul nostru”, a spus ierarhul.
Preoți din cele cinci protopopiate au susținut referate în cadrul întâlnirilor, cu tema pastorației bolnavilor.