Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Cluj
La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a avut loc, în 12 octombrie, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Cluj.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a rostit un cuvânt de binecuvântare, subliniind importanța misiunii unui dascăl de vocație, în special a profesorului de religie. La finalul întâlnirii, ierarhul le-a dăruit tuturor cartea „Cuvintele bătrânilor”, de Părintele Dionysios Tatsis, apărută la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului, tradusă din limba franceză de Înaltpreasfinția Sa.
Pr. prof. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în calitate de invitat special a susținut o prelegere despre rolul profesorului de religie, evidenţiind impactul educației religioase asupra elevilor.
Au mai vorbit pr. prof. George Jambore, inspector patriarhal la Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române (prezent prin intermediul unei platforme online), conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, prof. Marinela Marc, inspectorul școlar general al județului Cluj, pr. Ciprian Taloș (Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca), care a prezentat broșura „Cântările Cerului”, parte a unui proiect muzical realizat de Organizația creștină „Agape”, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene Cluj și Bistrița-Năsăud.
Inspectorul şcolar pentru disciplina Religie, pr. prof. Marian Sidon, a prezentat câteva aspecte de ordin administrativ. De asemenea, au fost analizate activităţile educaţionale şi de formare religioasă a elevilor şi s-au prezentat reperele metodologice pentru disciplina Religie.
La consfătuire au participat peste 150 de profesori de religie din județul Cluj, atât cei care predau religia ortodoxă, precum și profesorii tuturor confesiunilor existente în județul Cluj.