În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Credincioşi clujeni în rugăciune, în prima zi a Anului Nou
În prima zi a Anului Nou, luni, 1 ianuarie, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a făcut referire la cele trei sărbători din ziua de 1 ianuarie, Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Ierarh Vasile cel Mare și Anul Nou. Ierarhul a mai explicat cu acest prilej că, la Taina Botezului, copiii creștini primesc un nume, la fel cum, odată cu tăierea-împrejur cea după trup a Domnului, Mântuitorul Hristos a primit numele Iisus, „un nume cu o putere mare”.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate în anul care a trecut, rugându-L să binecuvânteze Anul Nou 2024. De asemenea, la finalul sfintei slujbe a fost săvârșit un polihroniu.
Slujbă de mulțumire în noaptea dintre ani
De asemenea, în noaptea dintre ani, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit slujba de binecuvântare a noului an, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe credincioșii prezenţi să mediteze la trecerea timpului, să își trăiască viața frumos și să facă fapte bune, pentru că viața trece foarte repede.