La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca
Studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, au participat alături de profesorii lor la deschiderea festivă a noului an universitar.
Manifestările dedicate deschiderii noului an universitar au început luni, 27 septembrie, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă, din campusul universitar „Nicolae Ivan”, unde, în prezența studenților, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți profesori, în frunte cu decanul și prodecanul instituției de învățământ, arhim. prof. Teofil Tia și pr. lect. Adrian Podaru.
Preasfinţitul Părinte Episcop Benedict Bistrițeanul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, vorbindu-le pe tema „Teologiei întâlnirii”. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul a săvârșit o slujbă de Te Deum, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a urat studenţilor succes în noul an universitar, îndemnându-i să fie misionari buni într-o lume care se secularizează şi să îngemăneze studiul cu rugăciunea.
La deschiderea festivă a cursurilor, din aula facultății, au luat parte cei doi ierarhi, profesorii și studenții facultății. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei și arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, le-au adresat studenților un cuvânt de binecuvântare și de bun venit. Prelegerea inaugurală a fost susținută de conf. univ. dr. Vasile Timiș, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB, specializarea Didactica Religiei, care a vorbit pe tema „Cultură, Religiozitate și Identitate la început de secol XXI: divergențe, convergențe, perspective”.