La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Duminica a 18‑a după Pogorârea Sfântului Duh la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
În Duminica a 18-a după Rusalii, când în bisericile ortodoxe se lecturează fragmentul Sfintei Evanghelii referitor la pescuirea minunată, minune asupra naturii săvârșită de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, la un Altar special amenajat în incinta complexului monastic.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Mixt al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de părintele Ionuţ Lucian Tablan Popescu.
Cuvântul de învățătură despre pescuirea minunată care a avut loc pe lacul Ghenizaret (Marea Galileei), relatată de Sfântul Evanghelist Luca, a fost rostit la finalul slujbei de către protos. Gherasim Soca de la Mănăstirea Putna.
Părintele Arhiepiscop Calinic i-a mulțumit părintelui oaspete pentru predică și le-a vorbit celor prezenți despre cele două pescuiri minunate care au coincis cu debutul și finalul activității Mântuitorului Iisus Hristos, amintind despre lucrarea „Minunile - revelații ale Sfintei Treimi în Sfânta Scriptură”, în care oferă o perspectivă largă și o exegeză extinsă a acestor lucrări minunate prezente în paginile Vechiului și Noului Testament. De asemenea, le-a amintit celor prezenți că, dacă doresc să aprofundeze mesajul pericopei evanghelice rânduite pentru această zi, pot regăsi pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților exegeza sa, „Lăsați-vă prinși în năvodul iubirii lui Hristos!”, urmarea acestui îndemn garantând dobândirea mântuirii și a vieții veșnice.
Înaltpreasfinția Sa a citit rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate, inclusiv pentru cei ce suferă de depresie, și i-a binecuvântat pe credincioși prin stropire cu apă sfințită.