În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Duminica a 19-a după Rusalii la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit duminică, 2 octombrie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară amenajat în proximitatea Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Sfântul Ioan cel Nou” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de părintele Ionuț Lucian Tablan Popescu.
La finalul Sfintei Liturghii, pr. Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat înțelesul duhovnicesc al Evangheliei acestei zile, subliniind îndemnul Mântuitorului, acela de a ne oferi inima, ascultarea, dragostea și iertarea aproapelui, mai ales a vrăjmașului.
În continuare, Înaltpreasfinția Sa a rostit rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate trupească și sufletească.
Ca de fiecare dată de la deschiderea seriei de evenimente „Moștenirea mușatină - credință, cultură, istorie” în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în Duminica Ortodoxiei, la slujba arhierească nu a lipsit icoana care îi înfățișează pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, pictată special pentru acest moment aniversar în atelierul Mănăstirii Putna.
La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat cu apă sfințită pe credincioșii care au venit cu multă evlavie să îl cinstească pe sfântul ocrotitor al Cetății Sucevei, ale cărui moaște se află în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.