În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Duminica Învierii Domnului la Catedrala Patriarhală
Cel mai mare praznic al creștinătății, Învierea Domnului, a fost sărbătorit cu multă bucurie duhovnicească în toată lumea ortodoxă duminică, 5 mai 2024. Utreniei pascale i-a urmat Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită, în Catedrala Patriarhală din București, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, împreună cu Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.
La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul le-a mulțumit credincioșilor râvnitori pentru prezența în număr mare și a adăugat: „Vă dorim tuturor ca Hristos Cel înviat din morți, Lumina cea adevărată ce luminează pe tot omul care vine în lume, să ne lumineze calea vieții ca să nu rătăcim în întunericul acestei lumi, iar după plecarea noastră din această lume să ne facă vrednici de lumina cea neînserată a Împărăției Sale”.
Toți credincioșii prezenți au primit câte o iconiță cu Învierea Domnului, Pastorala de Paști a Preafericitului Părinte Daniel, pachete cu pâine sfințită stropită cu vin, cunoscută ca „Sfintele Paști”, un ou roșu și o păscuță realizată la Patiseria „Misionarul” a Patriarhiei Române.
Astăzi, de la ora 12:00, va fi săvârșită în Catedrala Patriarhală Vecernia specială pentru a doua zi de Paști, numită în popor și „A doua Înviere”.