Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Duminica Ortodoxiei la Catedrala Mitropolitană din Sibiu
În Duminica Ortodoxiei, prima duminică a Postului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Din sobor au făcut parte cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, între care decanul instituției, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, și prodecanul facultății, pr. prof. dr. Aurel Pavel, precum și slujitori ai Catedralei Mitropolitane. Credincioșii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie din Duminica Ortodoxiei, o zi însemnată pentru creștinătate, o sărbătoare a biruinței dreptei credințe asupra ereziei iconoclaste. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane, dirijată de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza.
Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei a fost citită de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre Duminica Ortodoxiei și însemnătatea ei în viața Bisericii. Ierarhul a evidențiat necesitatea mărturisirii dreptei credințe în lumea de azi și chemarea ca fiecare să devină mărturisitor al Ortodoxiei în prezent: „Noi trebuie să ne facem cunoscută credința nu prin declarații sau prin strigăte pe străzi, sau la manifestări de alt fel, ci în interiorul Bisericii, în interiorul comunităților noastre și mai ales în interiorul sufletului nostru”.
În această duminică, preoții au purtat în procesiunile liturgice sfinte icoane, spre aducere-aminte a biruinței credinței ortodoxe asupra celor care s-au opus cinstirii imaginilor sfinte în cultul public.