În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Început pentru o nouă biserică și întâlnire cu cântăreții bisericești la Craiova
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a pus luni, 13 noiembrie, piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Sfântul Ioan Gură de Aur”, „Sfântul Ioan Rusul” și „Sfânta Antuza” din cartierul Nisipuri Dorobănția al orașului Craiova. În prezent, în Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din municipiu slujbele bisericești sunt săvârșite într-o capelă. La inițiativa părintelui paroh Ionel Ciprian Sanda, se va construi o biserică încăpătoare, care să deservească enoriașii parohiei. Bucuria comunității a fost deosebită, având în vedere că în această zi parohia și-a cinstit ocrotitorul, Sfântul Ioan Gură de Aur.
În cuvântul de învățătură, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în demersul de ridicare a unui nou lăcaș de cult, îndemnându-i la rugăciune și la străduință: „Credem că locul acesta este ales de Dumnezeu să fie biserică pentru dumneavoastră, ca să puteți veni aici să vă botezați pruncii, să vă cununați și să îi înmormântați pe cei dragi, care pleacă în Împărăția lui Dumnezeu. Biserica este casa lui Dumnezeu prin excelență. Punând piatra de temelie a acestei biserici, noi colaborăm cu Dumnezeu. În același timp, El ne cheamă să participăm la această zidire pentru că ne întărește și ne dă curaj să ducem lucrările la bun sfârșit. Cei care vor contribui la zidirea casei lui Dumnezeu vor primi răsplată cerească”.
În contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, marți, 14 noiembrie, s-a desfășurat conferința de toamnă dedicată cântăreților bisericești din protoieriile Craiova Nord și Craiova Sud. În deschiderea evenimentului, un sobor de preoți, condus de părinții protoierei Grigore Vulcănescu și Cristian Cojocaru, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Craiova, răspunsurile de la strană fiind oferite de cântăreții bisericești prezenți. A doua parte a evenimentului s-a desfășurat în sala de conferințe a Căminului preoțesc „Renașterea” din Craiova, unde Mihail Valentin Popete, cântăreț bisericesc la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ilie”, a prezentat referatul cu tema „Rolul cântărețului bisericesc în viața parohiei”. La finalul întrunirii, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt în care a evidențiat importanța darului cântării și a laudei liturgice aduse Domnului, ne-a transmis părintele Teodor Marcu.