Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
La Iași a avut loc „Festivalul Familiei”
Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, a organizat sâmbătă, 11 septembrie, „Festivalul Familiei”, informează biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Evenimentul a început de la ora 13:00, pe Bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt, cu Marșul Familiei. 500 de participanți - tătici, mămici și copii -, invitați prin intermediul parohiilor ieșene, s-au întâlnit și au parcurs traseul până în Piața Unirii. Aici au fost întâmpinați de organizatori cu mai multe surprize. În cele 20 de corturi amplasate s-au desfășurat diferite activități dedicate celor mici, dar și celor mari: jocuri interactive, concursuri cu premii, ateliere de lectură, trasee senzoriale pentru copiii mici, ateliere de cusut tradițional, facepainting, consiliere maritală, consiliere în alăptare și purtarea bebelușilor, dar şi ateliere de creație.
Partener în organizarea evenimentului, Ateneul Național din Iași a pregătit de asemenea o surpriză, oferind celor prezenți un moment artistic deosebit. Recitalul „Vioara lui Enescu” a fost susținut de asist. univ. dr. Paul Pintilie, la pian, și de prof. Patricia Iacob, la vioară, momentul organizat având ca partener Casa de licitații „Historic”.
„Mesajul nostru este că viaţa este un dar de la Dumnezeu, că familia este cea mai importantă pentru noi, ca societate, şi că fiecare copil trebuie primit în familie aşa cum este dat el de la Dumnezeu şi când este dat de Dumnezeu”, a declarat Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita Iași.
„Deloc întâmplător, pentru această întâlnire s-a ales prima sâmbătă de după data de 9 septembrie, când sărbătorim o familie sfântă, pe Drepții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului și bunicii lui Iisus. În anii ce urmează, acest Festival al Familiei va fi programat tot în proximitatea acestei date importante din calendarul bisericesc. De ce este nevoie de un astfel de eveniment? Din foarte multe motive. În primul și în primul rând, pentru a celebra faptul că Dumnezeu a creat oamenii ca bărbat și femeie, cărora le-a poruncit, încă de la început, «să crească, să se înmulțească și să umple pământul» (cf. Facerea 1, 28). Mai ales că asistăm la o perioadă în care ființa familiei și valorile sale sunt puse sub semnul întrebării, sub pretextul unei «extinderi» a conceptului de căsătorie care nu aduce decât relativizare, dezorientare și o slăbire a societății în care trăim”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.
În organizarea „Festivalului Familiei” au implicați peste 50 de voluntari.
Departamentul Pro Vita își desfășoară activitatea din anul 2011, fiind înființat din inițiativa Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În prezent, activitățile desfășurate sunt concentrate în 3 mari programe: Programul de prevenție și informare, care se adresează în special tinerilor, Programul Praesidio, pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, și Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.provitaiasi.ro, sau pe pagina de facebook ProVita Iasi.
Organizatorii „Festivalului Familiei” aduc mulţumiri partenerilor: Primăria Municipiului Iași, Jandarmeria Română, Poliția Locală şi Poliția Rutieră, Serviciul de Ambulanță Iași, Ateneul Național din Iași, Grădiniţa „Buna Vestire” şi Ergonomice.ro.