Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Pelerini ieşeni la Palatul Patriarhiei
Un grup de pelerini de la Parohia „Sfântul Nectarie” din Iaşi a vizitat luni, 1 mai, Catedrala Patriarhală şi Palatul Patriarhiei din Bucureşti. Pelerinii, conduşi de pr. Petru Lehaci, au fost primiţi în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei, de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul le-a vorbit despre cele două edificii istorice şi i-a binecuvântat.
Pelerinajul s-a desfăşurat în perioada 29 aprilie - 1 mai şi a avut ca obiective mai multe repere religioase din Bucureşti şi împrejurimi, unde credincioșii prezenți au aflat hrană duhovnicească.
În Duminica a 3-a după Paşti, a Mironosiţelor, pelerinii au fost prezenţi la manifestările religioase de la Mănăstirea Pantocrator din judeţul Teleorman. Aceştia s-au închinat la moaştele Sfintei Maria Magdalena şi ale Sfântului Ierarh Spiridon, aduse din insula Corfu de o delegaţie a Mitropoliei de Kerkyra. De asemenea, grupul de credincioşi din Iaşi a vizitat şantierul şi Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. „În cadrul pelerinajului am vizitat mai multe mănăstiri şi biserici de parohie, printre care Plumbuita, Ghighiu, Biserica «Sfântul Gheorghe»-Nou, apoi ne-am închinat la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, care se află în Catedrala Patriarhală. De asemenea, am vizitat şi Palatul Patriarhiei. Am rămas impresionaţi de frumuseţea Catedralei Naţionale, precum şi de paraclisul aflat în imediata apropiere a acesteia. Noi, care am trecut printr-un şantier, când am construit Biserica «Sfântul Ierarh Nectarie» din Iaşi, cea mai mare biserică închinată Sfântului Nectarie din România, ne-am dat seama câtă jertfă a depus şi depune în continuare Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru a se realiza acest deziderat al poporului român. Sperăm să devenim şi noi ctitori la acest obiectiv naţional de o frumuseţe rară, care reprezintă şi o necesitate liturgică a Bisericii noastre”, a precizat pr. Petru Lehaci. Printre mănăstirile vizitate se mai numără: Căldăruşani, Ţigăneşti, Pasărea, Cernica, Antim şi Radu Vodă.