În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Pomenirea Arhiepiscopului Pimen la catedrala din Suceava
La împlinirea a patru ani de la înveșnicire, vrednicul de pomenire Arhiepiscop Pimen Suceveanul a fost pomenit luni, 20 mai 2024, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de slujitori. Alături de numeroși credincioși, la slujbă au luat parte membri ai Permanenței Consiliului eparhial, consilieri, exarhi și protoierei, răspunsurile la strană fiind date de către membri ai Grupului psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale.
Slujba Parastasului a fost săvârșită în paraclisul mănăstirii care adăpostește acum, pe perioada lucrărilor de restaurare a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, într-un baldachin de lemn sculptat, cinstitele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, mare făcător de minuni.
Cuvântul de învățătură a fost rostit la finalul slujbei de către pr. Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I. Sfinția sa a evocat personalitatea celui care aprecia valorile morale filantropice, fiind un păstrător al tradițiilor și culturii, și a împărtășit o parte dintre momentele emoționante la care a fost martor de-a lungul timpului.
La vârsta de peste 90 de ani, după 38 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă Română în demnitatea de arhiereu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020.
Cel care și-a petrecut întreaga viață în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor, ierarh vrednic al Bucovinei, iubitor al neamului românesc, Părintele Arhiepiscop Pimen a fost pomenit și în locul în care ierarhul și-a pregătit mormântul, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, Înaltpreasfinția Sa fiind numit și Părinte al Bucovinei și prieten al Sfinților putneni.