La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Proiect de cercetare biblică-noutestamentară „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”
Mănăstirea Dobric, din județul Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sub patronajul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, a inaugurat joi, 9 decembrie, proiectul de cercetare biblică-noutestamentară „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”, dedicat studenților-doctoranzi ai Școlii Doctorale „Isidor Todoran” din cadrul instituției de învățământ teologic clujean.
Manifestarea s-a desfășurat în format hibrid, atât în format fizic, cât și online, cu participarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
În calitate de inițiator și coordonator al proiectului, pr. prof. dr. Stelian Tofană, profesor și îndrumător de doctorat la Catedra de Noul Testament a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a prezentat tema și scopul întâlnirii științifice. Au mai luat cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, și stareța Mănăstirii Dobric, stavrofora Veronica Coțofană.
Lucrările au continuat în cadrul a două sesiuni, în sala de conferințe a mănăstirii și în mediul online, unde participanții au susținut referate pe tema proiectului de cercetare biblică „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”.