De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
„Să ne exprimăm bucuria Învierii şi să o mărturisim prin salutul «Hristos a înviat!»”
La Catedrala Mitropolitană din Sibiu, slujba Învierii şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de slujitori.
Credincioşii au venit să primească de la ierarh Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim la Bucureşti, iar apoi, prin eforturile fraţilor Mircea şi Sorin Leţiu, a fost adusă pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. La un Altar amenajat în faţa catedralei a fost săvârşită slujba Învierii, imnul „Hristos a înviat” răsunând din glasurile slujitorilor din sobor, ale membrilor Coralei „Timotei Popovici”, dirijată de pr. Dan Alexandru Streza, şi ale credincioşilor prezenţi. Catedrala a fost înconjurată de sobor şi de credincioşi, aşa cum este rânduiala liturgică în noaptea Învierii. După slujba Învierii, credincioşii au primit pâinea sfinţită numită „paşti”.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită, apoi, în interiorul lăcaşului de cult de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, care a transmis tuturor credincioşilor să aibă sărbători în pace, cu bucurie şi nădejde în Hristos Cel înviat.
„Să ne exprimăm bucuria Învierii şi să o mărturisim prin acest minunat salut «Hristos a înviat!». Orice fel de bineţe pe care ne-o dăm de obicei, orice fel de cuvânt frumos cu care ne întâmpinăm unii pe alţii nu se compară cu această mărturisire a credinţei că într-adevăr Hristos a înviat, iar cel care ascultă sau primeşte această binecuvântare trebuie să răspundă, să confirme cu «Adevărat a înviat». Cu adevărat Hristos a înviat pentru fiecare dintre noi”, a spus ierarhul.
Slujba Vecerniei din Duminica Învierii, numită şi „A doua Înviere”, a fost săvârşită la Catedrala Mitropolitană de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu. În cadrul slujbei religioase a fost citită Evanghelia în mai multe limbi, semn al universalităţii mesajului evanghelic şi al unităţii în Hristos Cel înviat. După slujba Vecerniei, soborul şi credincioşii au înconjurat lăcaşul de cult amintind de „Procesiunea Învierii” care se făcea înainte de pandemie prin centrul cetăţii Sibiului, spre a vesti tuturor marea minune a Învierii Domnului.