Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Săptămână duhovnicească la Facultatea de Teologie din Arad
În prima săptămână din Postul Mare, studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au participat la programul liturgic de la Paraclisul „Sfântul Maxim Mărturisitorul” al instituției de învățământ, unde a fost săvârșită slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.
La sfârșitul fiecărei slujbe, unul dintre profesorii Facultății de Teologie din Arad le-a adresat studenților câte un cuvânt de învățătură și de folos duhovnicesc pentru perioada Postului Mare.
Luni seara, pr. lect. dr. Ștefan Negreanu le-a vorbit studenților despre treptele urcușului duhovnicesc în viața creștinului. În seara zilei de marți, pr. conf. dr. Lucian Farcașiu a rostit un cuvânt de învățătură despre nejudecarea aproapelui și vederea propriilor noastre păcate pentru rodirea unei pocăințe adevărate, iar miercuri seara, pr. lect. dr. Ioan Lazăr, duhovnicul facultății, le-a vorbit studenților și credincioșilor prezenți la slujbă despre postire și importanța acesteia pentru viața duhovnicească.
În seara zilei de joi, a fost săvârșită slujba Pavecerniței, în cadrul căreia a fost citită ultima parte a Canonului cel Mare. La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Din soborul de slujitori au făcut parte pr. prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, arhid. lect. dr. Tiberiu Ardelean, precum și alți preoți profesori ai instituției de învățământ teologic.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre Canonul Mare, evidențiind personalitățile și evenimentele biblice reprezentate în noua pictură a Paraclisului facultății închinat Sfântului Maxim Mărturisitorul și Sfântului Mare Mucenic Mina. Ierarhul a subliniat faptul că în acest mod credincioșii pot percepe o reală împletire a imnografiei și iconografiei Bisericii.
Cântările intonate la slujbele săvârșite în fiecare seară la paraclisul din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad au fost oferite antifonic de studenții teologi dirijați de conf. univ. dr. Mircea Buta.