În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sărbătoare la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Oarța de Sus, Maramureş
În Duminica a 2-a după Paști (a Sfântului Apostol Toma), 23 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat, ca în fiecare an, în mijlocul credincioșilor din satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș, cu prilejul hramului bisericii parohiale, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Toma.
La Altarul de vară din curtea bisericii parohiale, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Experiență mistică”, în cadrul căruia le-a vorbit celor prezenți despre experiența mistică a întâlnirii cu Hristos, dându-l ca exemplu pe Sfântul Apostol Toma.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - filiala Baia Mare, dirijat de Paul Coza. La chinonic, interpreta de muzică populară Patricia Moldovan, alături de grupul vocal ASCOR - filiala Baia Mare, a interpretat mai multe pricesne.
Pr. paroh Dumitru Vlad a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru purtarea de grijă pe care o are față de credincioșii din Oarța de Sus, consătenii Părintelui Mitropolit Andrei. Ierarhul a oferit, apoi, cărți duhovnicești tuturor tinerilor și copiilor prezenți. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în prezența oficialităților locale și județene, precum și a numeroși credincioși și fii ai satului, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice zonei.
Biserica „Sfântul Apostol Toma” a fost construită între anii 1971 și 1975, iar în anul 1975 a fost împodobită cu pictură. Lăcașul de cult a fost sfințit la data de 1 mai 1976, în Duminica Sfântului Apostol Toma, de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu. În localitate există și Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena”, care a fost înființată în anul 2012, la inițiativa Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei.