„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Sărbătoare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca
Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca l-au sărbătorit luni, 6 decembrie, pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul spiritual al capelei și al Campusului universitar „Nicolae Ivan”, unde facultatea își desfășoară activitatea.
La împlinirea a 100 de ani de la întronizarea ierarhului Nicolae Ivan ca Episcop al reînființatei Eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului, de obârșie ștefaniană, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie la capela Campusului universitar „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, împreună cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, cu tema „Ce așteaptă poporul de la preot, de la misionarul Domnului Iisus Hristos?”, pornind de la versetul 17, din capitolul 6 al Evangheliei după Luca: „Şi coborând împreună cu ei, a stat în loc şes, El şi mulţime multă de ucenici ai Săi şi mulţime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe ţărmul Tirului şi al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte şi să se vindece de bolile lor”.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de arhid. lect. dr. Daniel Mocanu. La chinonic, au interpretat colinde corul facultății și grupul de fete „Sfânta Cassia” din cadrul facultății, coordonat de Andreea Mureșan, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă și studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. La final, arhim. prof. dr. Teofil Tia, decanul facultății, a mulțumit ierarhilor pentru binecuvântare și prezență în mijlocul comunității instituției de învățământ teologic. În semn de prețuire și recunoștință, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a primit în dar o icoană cu Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, iar Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Mina. Ambele icoane au fost realizate de studenții de la specializarea Artă Sacră.