Patru cete de colindători au vestit joi, 19 decembrie 2024, la Reședința Patriarhală, marea bucurie a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe
Sărbătoare la mănăstirea din localitatea Sădinca, judeţul Sibiu
La hramul Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci” din localitatea Sădinca, judeţul Sibiu, Sfânta Liturghie a fost săvârşită luni de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Credincioşii veniţi la slujbele religioase în zi de hram au primit binecuvântarea ierarhului, care a liturghisit la Altarul de vară al mănăstirii. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu le-a reamintit credincioşilor însemnătatea praznicului prin care sunt cinstite Pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos şi răscumpărarea adusă pentru omenire prin jertfa Sa pe Sfânta Cruce: „Evanghelia de ieri, din Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, ne-a arătat dragostea cu care Dumnezeu a copleşit lumea prin trimiterea Fiului Său pentru a răscumpăra omenirea. Evanghelia de astăzi ne arată tocmai condamnarea Mântuitorului Iisus Hristos şi răstignirea Lui şi, într-un loc special, la sfârşit, ne prezintă dialogul dintre Mântuitorul şi Maica Sa, care nu este întâmplător pus aici, ci pentru a ne da nouă în această zi în care prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci să ne amintim de Pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos, să fim încredinţaţi că, aşa cum Maica Domnului a fost oferită Sfântului Ioan şi acesta a devenit fiul Maicii Domnului, toţi suntem fii ai Maicii Domnului”, a spus ierarhul.
La final, părintele stareţ David Stoica i-a mulţumit ierarhului pentru prezenţa la sărbătoarea hramului şi i-a oferit în dar o icoană.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a citit rugăciunea de binecuvântare a şcolarilor şi a cadrelor didactice, precum şi rugăciunea de încetare a molimei care a cuprins omenirea.