De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sărbătoare la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Sădinca, judeţul Sibiu
Mulţimi de credincioşi au participat şi anul acesta la hramul de la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Sădinca, judeţul Sibiu.
Programul liturgic al hramului a culminat cu Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, la Altarul de vară al aşezământului monahal. În cadrul slujbei, teologul Mihai Ovidiu Lomnăşan a fost hirotonit diacon.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor prezenţi despre însemnătatea praznicului din 14 septembrie şi despre cinstirea Sfintei Cruci.
„Astăzi am serbat prin post şi rugăciune şi am actualizat pentru viaţa noastră spirituală lucrarea pe care a făcut-o Hristos pentru noi, adică din iubire faţă de Tatăl S-a dăruit Lui total pentru noi şi pentru a noastră mântuire. A luat trup omenesc şi pentru întreaga omenire a plătit El în locul omului. Sângele Lui a curs pe Cruce, iar Mântuitorul a lăsat putere acestei lucrări, şi prin semnul Crucii, şi prin Crucea ca obiect şi binecuvântare, dar şi ca asumare a întregii noastre poveri din viaţa aceasta pământească. Lucrarea săvârşită de Mântuitorul pe Cruce ne-o transmite nouă acum ca biruinţă. Dacă avem propria noastră cruce, trebuie să o purtăm şi să o împlinim în urma unei chemări directe a Mântuitorului Iisus Hristos. Este un act voluntar, un act al libertăţii”, a subliniat ierarhul.
La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a oferit acte de cinstire primarului din Râu Sadului, Daniel Dumitru Minea, viceprimarului din aceeaşi comună, Florian Vasile Tara, precum şi altor binefăcători ai mănăstirii sibiene.
La Sfânta Liturghie au fost prezenţi şi primarul comunei Loamneş, Maria Greavu, şi alte oficialităţi.
Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu un cuvânt de mulţumire al părintelui stareţ, ieroschimonahul David Stoica.