În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, prăznuiţi la Sibiu
Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a slujit Sfânta Liturghie la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”.
Ierarhul a vorbit, la finalul Sfintei Liturghii, despre modelul de credinţă şi de mărturisire creştină oferit de cei doi mari Sfinţi Împăraţi cinstiţi în fiecare an la 21 mai: „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt rugători pentru noi şi mijlocitori înaintea lui Dumnezeu. Ei sunt cinstiţi întocmai cu Apostolii pentru rolul deosebit pe care l-au avut ei în istoria creştină. Sfântul Împărat Constantin a fost cel prin care Dumnezeu a mijlocit libertatea creştinismului după o perioadă de trei secole de persecuţie. Au trecut zece valuri de persecuţii în lumea creştină şi iată că a apărut acest Apostol al lui Hristos, chemat la o lucrare dumnezeiască, chemat să devină şi el creştin şi mai ales apărător al creştinismului după o victorie pe care a obţinut-o nu prin puterea armelor, ci prin puterea lui Dumnezeu şi a Sfintei Cruci (...) Mama sa, Împărăteasa Elena, a avut un rol important şi în educarea religioasă, în apropierea de credinţă a fiului său, dar de ea se leagă şi acea minunată lucrare pe care a împlinit-o prin căutarea şi găsirea Sfintei Cruci. De aceea, cei doi sunt zugrăviţi în icoană alături de Sfânta Cruce, puterea care uneşte, care dă speranţă, acea putere care ocroteşte familiile noastre, care binecuvântează viaţa noastră, mai ales în momentele grele”.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a înălţat rugăciuni către Dumnezeu pentru încetarea molimei care a cuprins lumea şi pentru sănătatea şi ocrotirea oamenilor aflaţi în pericolul de a se infecta cu noul coronavirus.