În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfinţirea Bisericii „Sfânta Cruce” din orașul Brăila
În Duminica a 19-a după Rusalii când a fost cinstit și Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie, numeroși credincioşi din municipiul Brăila au trăit momente de o profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea bisericii cu hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Izvorul Tămăduirii”.
Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale, a multor credincioşi din municipiul Brăila, precum şi a copiilor de la şcolile din cuprinsul acestei parohii. Biserica din Brăila a primit ca ocrotitor ceresc şi pe Sfântul Ioan Evanghelistul.
După slujba de sfinţire, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în vecinătatea lăcaşului de cult. Pe tot parcursul slujbei, după tradiţie, zeci de credincioşi au trecut prin Sfântul Altar şi au sărutat Sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Masă.
În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa lăcaşului de închinare din comunităţile creştine, explicând totodată semnificaţia momentelor ce alcătuiesc slujba de sfinţire a unei biserici. La sfârşitul slujbei, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucţie şi înfrumuseţare a bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a oferit preotului paroh Gheorghe Marinescu o cruce de binecuvântare, iar preotului coslujitor Mihail Dănilă, rangul de iconom stavrofor, precum și diplome de ctitor donatorilor şi binefăcătorilor sfântului lăcaş.