La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sfinţirea crucilor unei biserici din Arhiepiscopia Aradului
Credincioşii parohiei ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Aradul Nou au participat duminică la un moment istoric din viaţa comunităţii lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, săvârşind în mijlocul lor Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a noilor cruci ce vor fi aşezate pe sfântul lăcaş.
În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul a vorbit credincioșilor despre credinţă şi fapte bune, ca principale condiții necesare mântuirii, după cum se arată în textul evanghelic duminical al Înfricoşătoarei Judecăţi. La sfârșitul sfintei slujbe, ierarhul a sfințit cele două sfinte cruci care vor fi așezate pe turlele bisericii parohiale, înlocuindu-le pe cele vechi, așezate pe sfântul lăcaş în anul 1930, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Părintele paroh Teodor Faur a mulţumit la final ierarhului pentru purtarea de grijă părintească și pentru slujire, oferindu-i o icoană cu ocrotitorul parohiei, un Liturghier deosebit și un buchet de flori. Totodată, preotul paroh şi-a manifestat recunoştinţa faţă de toţi ctitorii şi binefăcătorii bisericii.
La final, tinerii participanți la activitățile catehetice susținute de Asociația Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Aradul Nou i-au oferit ierarhului arădean un ornament-mărțișor cu o sfântă cruce realizată în tehnica quilling.