În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Slujire a Arhiepiscopului Romanului și Bacăului la Catedrala Mitropolitană din Iași
Miercuri, 9 octombrie, în cea de-a doua zi a perioadei de sărbătoare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. În cuvântul său către credincioși și pelerini, ierarhul a arătat că experiența venirii la Iași în aceste zile reprezintă o mărturisire extraordinară de credință.
Dimpreună cu IPS Părinte Ioachim au mai slujit clerici din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, dar și din Protopopiatul Ceahlău.
În predica sa, ierarhul a arătat că prin practica acestui pelerinaj, Mântuitorul Hristos Se sălășluiește în sufletele credincioșilor: „Acest pelerinaj anual la racla Cuvioasei Parascheva este o extraordinară mărturisire publică de credință în comuniune. O comuniune de rugăciune și de credință din care izvorăște bucuria, ca roadă a Duhului Sfânt, prin Iisus Hristos Domnul. Prin efortul și răbdarea pe care pelerinii le practică, Însuși Hristos Se sălășluiește în sufletul lor, așa cum S-a sălășluit în sufletul Sfintei Cuvioase Parascheva, atunci când și ea a plecat în pelerinaj să caute locurile unde să se odihnească și să găsească mântuirea sufletului. Pelerinii vin la Sfânta Parascheva cu gândurile lor, cu întristările lor, cu lacrimile lor, cu greutățile lor sau cu bucuriile lor, pentru că aici dobândești bucuria. Acolo unde este un loc de mântuire, dobândești o idee sau un gând curat care te îndreaptă către mântuire”.
Răspunsurile la Utrenie au fost date de Corul „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane, iar la Sfânta Liturghie de Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Potrivit estimărilor Jandarmeriei Române, de luni dimineață și până marți la prânz, peste 25.500 de credincioși s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.