În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Slujire arhierească în parohia vasluiană Hârsova
Duminică, 17 iulie 2022, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Hârsova, Protopopiatul Vaslui, păstorită de părintele paroh Ionel Stoian, informează Biroul de presă al eparhiei.
Explicând minunea vindecării celor doi demonizați din Gadara, ierarhul Hușilor a arătat care erau caracteristicile celor stăpâniți de cel rău:
„Demonizaţii urlau (strigau). Aceasta face, de fapt, diavolul: întotdeauna el strigă (urlă), nu vorbește, nu-i capabil de a transmite ceva frumos, în liniște, fără zgomot și zarvă. De asemenea, demonizaţii erau furioși. De fapt, demonii îi transformau pe acești oameni în fiinţe agitate, puse întotdeauna pe ceartă și pe multă tulburare. Demonizaţii umblau prin morminte. Mormintele sunt simbolul morţii, al fricii, al putrefacţiei și al mirosului urât. Așa sunt și cei care se lasă posedaţi de patimi (vicii) - ca niște morminte: devin urâţi și înfricoșători”.
Preasfinția Sa a afirmat că diavolul este cel care, permanent, sabotează binele:
„În general, oamenii care se comportă ca demonii nu suportă binele în nici o circumstanţă. Oriunde văd binele, caută, cu viclenie și cu o inteligenţă malefică, să-l deformeze. Caută să murdărească identitatea celui care săvârșește binele.
Dacă ne uităm puţin în mediul virtual, pe reţelele de socializare, de care ne folosim cu toţii, vom vedea câtă răutate și câtă posesiune de vicii dovedesc cei care, cu multă ușurinţă, aruncă cu mocirlă în semenii lor, murdărindu-i, mototolindu-le și fărâmându-le identitatea. Ei nu au curajul de a-și face văzută identitatea. Sub masca anonimatului, deversează din ei tot ceea ce este mai rău și îi împroașcă pe toţi cei pe care îi urăsc și nu îi suportă.
Una dintre formele de demonizare contemporană este să sabotezi permanent binele, din invidie și din foarte multă răutate.
Diavolul nu se bucură în nici un fel când noi facem binele, așa cum nu s-au bucurat nici locuitorii ţinutului Gadarei când au văzut că Hristos le-a stricat puţin socotelile și i-a deranjat din confortul lor”.
După Sfânta Liturghie, ierarhul Hușilor a binecuvântat lucrările săvârșite la casa de prăznuire a parohiei, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Daniel, spațiu în care grupul de tineri al parohiei își desfășoară activitățile.