La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Slujiri chiriarhale în Duminica a XXIII-a după Rusalii
În Duminica a XXIII-a după Rusalii, Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, va sluji la Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" a Parohiei Livada, Protopopiatul Sebiş, unde va binecuvânta lucrările de reparaţie care s-au realizat la biserică. Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, se va afla în mijlocul credincioşilor Parohiei Coronini din Protopopiatul Oraviţa. Cu acest prilej, chiriarhul va oficia slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul", apoi va oficia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie.
Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, va sluji Sfânta Liturghie la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" a Parohiei Peciu Nou din Protopopiatul Timişoara I. Va avea loc şi slujba de târnosire a primei biserici din Parohia Peciu Nou. Biserica din Coronini a fost construită în anul 1894 din cărămidă şi piatră moale, având iconostasul din cărămidă, pictura fiind executată în anul 1997 de către Ioan Cosma din Timişoara în tehnică tempera.