În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Zeci de mii de pelerini au înconjurat Mănăstirea Nicula din județul Cluj
La Mănăstirea Nicula din județul Cluj, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu a fost scoasă din biserica nouă, în procesiune, și așezată în Altarul de vară al așezământului. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat cu glas tânguitor de zecile de mii de pelerini strânși la hramul mănăstirii.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, înconjuraţi de un sobor de preoți și diaconi, au săvârşit luni seara Prohodul Maicii Domnului. Au cântat cele trei stări ale slujbei, alternativ, soborul de clerici, Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, și corul de maici al mănăstirii bistrițene „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele, alături de zecile de mii de credincioși cu lumânări în mâini, așezați pe dealurile de lângă mănăstire.
Apoi, în sunet de clopot și toacă, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost purtată în procesiune în jurul bisericii noi, timp în care au fost cântate pricesne închinate Maicii Domnului.
După înconjurul bisericii, icoana a fost așezată din nou în biserica nouă, unde au putut să i se închine pelerinii veniți la hram.
Un cuvânt de învățătură a fost adresat pelerinilor de arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.
A urmat apoi slujba Utreniei, iar la final au fost citite rugăciuni speciale pentru acest moment.