La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Agenda culturală 27 august – 2 septembrie
27 august – La Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală, se desfășoară Școala de vară de la Antipa. În perioada 26-30 august, orele 10:15-12:15, au loc ateliere pentru copii, cu tematici diverse: Uriașii mărilor și oceanelor, Comorile Egiptului, Robotică și Provocarea Lego. Intrarea se face în urma rezervării prealabile, locurile fiind limitate.
28 august – Expoziția „Sat și Ortodoxie” de Christian Paraschiv, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Artistul reliefează ce impact asupra comunității îl au satul și Ortodoxia în privința tradițiilor, valorilor, credințelor și comuniunii. Expoziția poate fi vizitată până în 27 septembrie.
29 august – „Povestea pământului”, expoziție interactivă pentru copii la Muzeul Pedagogic Brașov. Poate fi vizitată până în 31 octombrie, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 19:00, cu programare prealabilă la numărul de telefon 0721.028.967.
30 august – „Memoria arhitecturii: Mărturiile unor arhitecți despre Mănăstirea Văcărești”, expoziție la Palatul Suțu din București. Muzeul Municipiului București pune în evidență fragmentele de frescă de la Biserica „Sfânta Treime” a Mănăstirii Văcărești din Capitală.
1 septembrie – Expoziție de instrumente cu coarde organizată de Asociația Artiștilor Lutieri din România, la Sala Palatului din București. Face parte din programul Festivalului „George Enescu”. Prin această expoziție, este consolidată imaginea României ca unul dintre cei mai mari producători de instrumente cu coarde din lume.
2 septembrie – Expoziție de pictură „Călătorii imaginare. Vămile văzduhului” de Valeriu Șușnea, la Galeria Căminul Artei din București. Vernisajul începe la ora 17:00.